top of page

FAQ

Hoe lang duurt het voor we onze foto's krijgen?

Voor een fotograaf is het fotograferen zelf maar de helft van het werk. Na jullie fotosessie volgt het selecteren en bewerken van je reeks. Voor een gewone shoot reken je gemiddeld 6 weken. Voor een trouw reken je ongeveer 8 - 10 weken, afhankelijk van de drukte en het seizoen.

Hoeveel foto's krijgen we? 

Dit hangt natuurlijk af van de soort fotosessie die jullie geboekt hebben. Bij een portretsessie krijg je standaard minimum 40 foto's. Bij een trouw hangt het af van hoelang ik aanwezig ben. Bij een huwelijksreportage van 8 uur krijg je minimum 450 foto's. 

Hoe lang duurt het voor een album af is?

Dit hangt af van de drukte op dat moment. Eerst ontwerp ik het album. Dit duurt meestal 1 tot 2 weken, afhankelijk van hoe snel jullie antwoorden op de albumproofing. Vervolgens ligt het in de handen van de drukker. Levering duurt meestal rond de 3-4 weken. Rond de feestdagen kan het wel eens wat langer duren. Indien het op tijd geleverd moet worden, dan kan je dat best op voorhand even vermelden. 

Kunnen we prints bij jou bestellen?

Jazeker! Wanneer je je foto galerij krijgt, krijg je ook toegang tot mijn online foto winkeltje. Je kan hier vanalle soorten mooie printproducten bestellen.

Wat als ik een sessie wil annuleren?

Indien je ziek bent of een sessie wil annuleren, dan laat je dit best zo snel mogelijk weten. Ik hou deze plekjes speciaal vrij voor jullie en wanneer er een sessie weg valt, dan is dit financieel altijd zwaar voor mij. Let wel op: Een voorschot wordt nooit terug betaald. Het kan wel gebruikt worden om de sessie te verplaatsen naar een andere datum of om een andere sessie te boeken. 

Moet ik een voorschot betalen?

Voor een trouw vraag ik doorgaans een voorschot van 300€. Voor een portretsessie vraag ik 50€. Ik reserveer die dag speciaal voor jou. Indien je hem afzegt, dan is dat voor mij niet alleen een dag dat ik geen geld verdien maar ook een dag dat ik geen andere sessie meer kan inplannen. Daarom wordt een voorschot ook niet terug betaald bij annulatie. 

Wanneer wordt een newborn sessie gehouden? 

Een newborn sessie wordt best binnen de 2 weken na de geboorte gehouden. Dit omdat je kindje dan nog veel slaapt en dus gemakkelijker en mooier op de foto zal staan. Zodra ze wat ouder worden, zijn ze vaker wakker en dan duurt het vaak ook wat langer om de foto's te krijgen die je wil. We kunnen dan uiteraard nog wel steeds heel leuke foto's nemen. 

Kunnen we ook alle ongeselecteerde of onbewerkte foto's krijgen?

Fotografen werken met RAW bestanden. Dit zijn ruwe, onbewerkte foto's die nog lang niet lijken op het eindresultaat. Deze foto's moeten nog bewerkt worden door de fotograaf tot frisse, afgewerkte producten in eigen stijl. Sinds dit ongeveer de helft van ons werk inhoudt, voelt een fotograaf er zich niet prettig bij om een onafgewerkt product af te geven. Wanneer je echter graag nog een bepaalde foto had gehad en je ze niet in je selectie terug vindt, dan mag je me dat altijd vragen. Indien ik ze heb, dan bewerk ik ze er graag nog extra voor je bij. 

Ik wil graag een andere soort shoot dan je aanbiedt op je website. Kan dit?

Zeker! Graag zelfs! Ik experimenteer graag. Stuur me een mailtje of een berichtje via het contactformulier en dan bespreken we alle opties. 

Heb je ook cadeaubonnen?

Zeker en vast! Stuur me een berichtje voor vragen en meer info.

Hoe krijg ik mijn bestanden aangeleverd?

Je krijgt steeds een online galerij waar je je foto's kan bekijken, delen en downloaden. Bij een trouw vanaf 6 uur en langer krijg je ook een USB-stick. 

Staat er een logo op mijn foto's?

Wanneer je je galerij krijgt, kan je je foto's zowel in hoge resolutie als in lage resolutie downloaden. De hoge resolutie foto's dienen voor te printen en hebben GEEN logo. De lage resolutie foto's dienen voor online gebruik en zijn WEL voorzien van een logo. M.a.w. er hoeven dus geen extra kosten bij betaald te worden bij je fotoshoot voor het logo te verwijderen. Wanneer je foto's online plaatst, gebruik je altijd degene MET een logo. U

Nog andere vragen? 

Heb je nog een andere vraag? Je mag me altijd een berichtje sturen via het contactformulier !

bottom of page