top of page

ALGEMENE VOORWAARDEN

Voorwaarden fotoreportage

1) Alle foto’s die gemaakt worden kunnen ter allen tijden gepubliceerd worden op de website van de fotograaf en sociale media. Indien u dit niet wenst, gelieve de fotograaf hiervan op de hoogte te brengen.

 

2) Er wordt een reservatiebedrag gevraagd van 50€. Dit bedrag wordt gestort op rekeningnummer: NL47INGB0007288530 op naam van ‘Sigrid Meulemans’ met als mededeling ‘Reservatiebedrag fotoreportage + je naam’. De boeking van een fotoreportage is pas definitief na het betalen van het reservatiebedrag. 

 

Dit reservatiebedrag dient tevens als annulatiekost: indien een fotoshoot geannuleerd wordt, kan dit bedrag niet teruggevorderd worden. Het reservatiebedrag kan echter wel gebruikt worden voor een herboeking van de shoot. 

In het geval van een cadeaubon werkt ik niet met een reservatiebedrag. Het volledige bedrag wordt dan in één keer overgeschreven. 

 

Indien er 2 of meer dagen geboekt worden voor de shoot, dan wordt er per dag een extra reservatiebedrag gevraagd. 2 data reserveren = 2 keer een reservatiebedrag betalen

 

3) Het resterende bedrag van de fotoreportage wordt betaald binnen de 2 weken na de shoot. De foto's worden niet bewerkt of afgeleverd tot het volledige bedrag ontvangen is. 

 

4) Bij belet/ziekte van de fotograaf op de afgesproken datum wordt een andere fotograaf met een gelijkaardige stijl voorzien indien de shoot niet verplaatst kan worden. In het geval er geen andere beschikbare fotograaf gevonden kan worden, wordt het reservatiebedrag terugbetaald.

 

5) Het geleverde aantal foto's varieert naar gelang de duur van de reportage en andere variabelen, en kan dus onmogelijk vooraf vastgelegd worden.

 

6) De fotograaf selecteert zelf de foto’s volgens eigen stijl en artistieke overtuiging. De ongeselecteerde/onbewerkte foto’s worden nooit meegegeven. Indien de klant opzoek is naar een foto die de uiteindelijke selectie niet heeft gehaald, dan kan hier eventueel nog naar gevraagd worden. ​​Inbegrepen in de prijs is:

 

  • Fotografie op de dag zelf

  • Nabewerking in eigen, artistieke stijl van de fotograaf

  • Een foto galerij waar je je foto's kan bezichtigen, downloaden en delen

  • BTW

7) Alle bijkomende kosten (vervoersonkosten, verzendingskosten, album, prints, fotobooth, et cetera ) worden aangerekend volgens de afgesproken prijs.

 

8) De vervoersonkosten bedragen 0.35 euro per kilometer. De vervoersonkosten worden gerekend vanaf de woonplaats van de fotograaf. De afstand wordt heen en terug gerekend.

 

9) Indien de fotograaf overuren draait, worden deze aangerekend aan 100€ per half uur.

 

10) Indien de fotograaf gevraagd wordt om één of meerdere foto's nog extra te bewerken nadat de reeks al is afgeleverd, dan kan dit aan een meerprijs. Deze hangt af van de soort bewerking en van het aantal foto's dat bewerkt zullen worden.

 

11) Enkel de foto’s voorzien van een logo mogen online geplaatst worden. 

De foto's mogen ook niet nog extra bewerkt of aangepast worden, of van een filter worden voorzien (bijvoorbeeld instagram filters). 

 

12) Fotoalbums worden betaald zodra de opmaak is goedgekeurd. Na betaling wordt het album naar de drukker gestuurd. In de prijs van het fotoalbum zit steeds de opmaak met max. 3 aanpassingsbeurten inbegrepen. De werkuren van de opmaak van het album moeten steeds betaald worden, ook als het album uiteindelijk niet gedrukt wordt.

 

13) De fotograaf behoudt het recht de sessie te annuleren indien niet aan de gevraagde acties en voorbereiding vanwege de klant werd voldaan.

14) Het downloaden van de foto's komt neer op het accepteren van het werk van de fotograaf. Hierna is een terugbetaling niet meer mogelijk.

 

15) De prijzen kunnen elk moment worden aangepast. De prijs voor een fotoreportage die de klant krijgt op het moment van de boeking, blijft echter ongewijzigd ongeacht eventuele prijsstijgingen.

 

16) Een normale fotoreportage heeft een levertijd van rond de 4 tot 6 weken, afhankelijk van de drukte op dat moment. Indien de foto's eerder af moeten zijn of er al enkele foto's eerder afgeleverd moeten worden om welke reden dan ook, dan dient dit op voorhand te worden afgesproken met de fotograaf of dient er gebruikt te worden gemaakt van een rush-service. Zonder een vermelding op voorhand kan de fotograaf dit niet in haar werkschema inplannen en kan een eerdere aflevering van de foto's dus ook niet gegarandeerd worden. 

 

17) Bij verzending van bestellingen per post zijn wij niet verantwoordelijk voor schade toegebracht tijdens de levering.

 

18) De fotograaf is niet verantwoordelijk voor deelnemers van de fotoshoot die weigeren mee te werken of zelfs de fotograaf tegenwerken tijdens de shoot, noch is de fotograaf verantwoordelijk voor een slecht eindresultaat vanwege deze deelnemers. 

 

19) Indien de klant later dan 30 minuten voorbij de begintijd van de shoot arriveert, dan heeft de fotograaf het recht om de shoot te verplaatsen naar een andere datum.

 

20) Indien de fotograaf tijdens haar aanwezigheid op een ongepaste (bv: agressieve, uitdagende of ongewenste seksuele) manier benaderd wordt door één van de aanwezige personen, dan behoud de fotograaf zich het recht om zonder gevolgen de locatie te verlaten en zichzelf in veiligheid te brengen. 

Indien de situatie gevaar mee brengt voor het gerief van de fotograaf (bv. door agressief, ondoordacht of dronken gedrag, enz.), dan gelden dezelfde regels. 

 

 

 

21) Indien de foto's door een andere partij dan de fotograaf zelf worden afgedrukt, dan staat de fotograaf niet in voor kwaliteitsverlies, verkeerde kleuren of kleurzwemen op de foto's, verkeerd afgesneden foto's, enzovoort. 

Ook dient de klant telkens de foto's afgeleverd op hoge resolutie foto's te gebruiken voor prints. Dit wordt vaak genoeg vermeld. Indien de klant de foto's op web-formaat toch gebruikt voor de prints, dan is dit zijn eigen verantwoordelijkheid en staat de fotograaf niet in voor foto's die afgedrukt zijn op te lage resolutie. 

 

22) Een fotoreportage wordt beschouwd als een artistiek werk, en is daarbij onderhevig aan auteursrechten. Een deel van de reportage wordt gefactureerd als auteursrecht, de foto's blijven eigendom van de fotograaf. Bij volledige betaling van de reportage en usb krijgt de klant het recht om de foto's te printen en publiceren voor persoonlijke doeleinden. Indien de klant de foto's gebruikt voor commerciële doeleinden zonder gepaste vergoeding voor de fotograaf, zullen gerechtelijke stappen ondernomen worden.

Voorwaarden huwelijksreportage

1) Alle foto’s die gemaakt worden kunnen ter allen tijden gepubliceerd worden op de website van de fotograaf en sociale media. Indien u dit niet wenst, gelieve de fotograaf hiervan op de hoogte te brengen.

 

2) Er wordt een reservatiebedrag gevraagd van 300 euro. Dit bedrag wordt gestort op rekeningnummer: NL47INGB0007288530 op naam van ‘Sigrid Meulemans’ met als mededeling ‘Reservatiebedrag huwelijksreportage + jullie voornamen’. De boeking van een huwelijksreportage is pas definitief na het betalen van het reservatiebedrag. 

 

Dit reservatiebedrag is het bedrag dat jullie betalen aan mij om jullie datum vast te houden. Op deze dag kan ik geen andere fotoshoots meer boeken. Daarom dient deze tevens ook als annulatiekost: indien een huwelijksreportage geannuleerd wordt, kan dit bedrag niet teruggevorderd worden. Het reservatiebedrag kan echter wel gebruikt worden voor een herboeking van de trouwreportage, een andere fotoshoot of een cadeaubon.

Indien er 2 of meer dagen geboekt worden voor de trouw, dan wordt er hier ook een extra reservatiebedrag voor gevraagd. 2 data reserveren = 2 keer reservatiebedrag betalen

3) Het resterende bedrag van de fotoreportage wordt betaald binnen de 2 weken na de shoot. De foto's worden niet bewerkt en afgeleverd tot het volledige bedrag ontvangen is. 

 

4) Bij belet/ziekte van de fotograaf op de afgesproken huwelijksdatum wordt een andere huwelijksfotograaf met een gelijkaardige stijl voorzien. In het geval er geen andere beschikbare fotograaf gevonden kan worden, wordt het reservatiebedrag terugbetaald en heeft de klant recht op een gratis fotosessie achteraf. 

 

5) Het geleverde aantal foto's varieert naar gelang de duur van de reportage en andere variabelen, en kan dus onmogelijk vooraf vastgelegd worden.

 

6) De fotograaf selecteert zelf de foto’s volgens eigen stijl en artistieke overtuiging. De ongeselecteerde/onbewerkte foto’s worden nooit meegegeven. Indien de klant opzoek is naar een foto die de uiteindelijke selectie niet heeft gehaald, dan kan hier eventueel nog naar gevraagd worden. 

 

7) De kostprijs van jullie huwelijksreportage wordt beschreven in het pakket dat jullie kiezen. Inbegrepen in deze prijs is altijd:

 

 - Een kennismakingsgesprek 

 - Fotografie op de dag zelf

 - Nabewerking in eigen, artistieke stijl van de fotograaf

 - Een foto galerij waar je je foto's kan bezichtigen, downloaden en delen

 - USB-stick

 - Vervoersonkosten (binnen Vlaanderen)

 - BTW

 

8) Bij sommige pakketten zit er ook een stoefboekje bij. Het aantal pagina's van dit boekje wordt bepaald door het pakket dat de klant gekozen heeft. Het ontwerp van het stoefboekje wordt volledig door de fotograaf zelf bepaald. 

Het stoefboekje is een attentie van de fotograaf. Deze kan dus niet afgetrokken worden van het prijzenpakket voor een extra korting. 

 

9) Alle bijkomende kosten zijn niet inbegrepen (vervoersonkosten buiten vlaanderen, verzendingskosten, album, prints, fotobooth, et cetera ) en worden aangerekend volgens de afgesproken prijs. 

 

10) Indien de fotograaf overuren draait, worden deze aangerekend aan 100€ per half uur.

 

11) Enkel de foto’s voorzien van een logo mogen online geplaatst worden. 

De foto's mogen ook niet nog extra bewerkt of aangepast worden, of van een filter worden voorzien (bijvoorbeeld instagram filters).

 

12) De vervoersonkosten buiten Vlaanderen bedragen 0.35 euro per kilometer. De vervoersonkosten worden gerekend vanaf de woonplaats van de fotograaf. De afstand wordt heen en terug gerekend.

 

13) Huwelijksalbums worden betaald zodra de opmaak is goedgekeurd. Na betaling wordt het album naar de drukker gestuurd. In de prijs van het huwelijksalbum zit steeds deze opmaak met max. 3 aanpassingsbeurten inbegrepen, als ook de consultatie en drukkosten. De werkuren van de opmaak van het huwelijksalbum moeten steeds betaald worden, ook als het huwelijksalbum uiteindelijk niet gedrukt wordt.

 

14) Het downloaden van de foto's komt neer op het accepteren van het werk van de fotograaf. Hierna is een terugbetaling niet meer mogelijk.

 

15) De prijzen kunnen elk moment worden aangepast. De prijs voor een huwelijksreportage die de klant krijgt op het moment van de boeking, blijft echter ongewijzigd ongeacht eventuele prijsstijgingen.

 

16) Een normale huwelijksreportage heeft een levertijd van rond de 6 tot 8 weken, afhankelijk van de drukte op dat moment. Indien de foto's eerder af moeten zijn of er al enkele foto's eerder afgeleverd moeten worden om welke reden dan ook, dan dient dit op voorhand te worden afgesproken met de fotograaf of dient er gebruikt te worden gemaakt van een rush-service. Zonder een vermelding op voorhand kan de fotograaf dit niet in haar werkschema inplannen en kan een eerdere aflevering van de foto's dus ook niet gegarandeerd worden. 

 

17) Bij verzending van bestellingen per post zijn wij niet verantwoordelijk voor schade toegebracht tijdens de levering.

18) De fotograaf is niet verantwoordelijk voor deelnemers van de fotoshoot die weigeren mee te werken of zelfs de fotograaf tegenwerken tijdens de shoot, noch is de fotograaf verantwoordelijk voor een slecht eindresultaat vanwege deze deelnemers. 

 

19) Indien de fotograaf tijdens haar aanwezigheid op een ongepaste (bv: agressieve, uitdagende of ongewenste seksuele) manier benaderd wordt door één van de aanwezige personen, dan behoud de fotograaf zich het recht om zonder gevolgen de locatie te verlaten en zichzelf in veiligheid te brengen. 

Indien de situatie gevaar mee brengt voor het gerief van de fotograaf (bv. door agressief, ondoordacht of dronken gedrag, enz.), dan gelden dezelfde regels. 

20) Indien de foto's door een andere partij dan de fotograaf zelf worden afgedrukt, dan staat de fotograaf niet in voor kwaliteitsverlies, verkeerde kleuren of kleurzwemen op de foto's, verkeerd afgesneden foto's, enzovoort. 

Ook dient de klant telkens de foto's afgeleverd op hoge resolutie foto's te gebruiken voor prints. Indien de klant de foto's op web-formaat toch gebruikt voor de prints, dan is dit zijn eigen verantwoordelijkheid en staat de fotograaf niet in voor kwaliteitsverlies.

21) Een huwelijksreportage wordt beschouwd als een artistiek werk, en is daarbij onderhevig aan auteursrechten. Een deel van de reportage wordt gefactureerd als auteursrecht, de foto's blijven eigendom van de fotograaf. Bij volledige betaling van de huwelijksreportage en usb krijgt de klant het recht om de foto's te printen en publiceren voor persoonlijke doeleinden. Indien de klant de foto's gebruikt voor commerciële doeleinden zonder gepaste vergoeding voor de fotograaf, zullen gerechtelijke stappen ondernomen worden.

bottom of page